Κοινή Ανακοίνωση για το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς

Στεκόμαστε απέναντι στη θεσμική υποβάθμιση της Λιβαδειάς και τη συγχώνευση των Πρωτοδικείων της Βοιωτίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση που άνοιξε για τη συγχώνευση των δύο Πρωτοδικείων Βοιωτίας και την πιθανή υποβάθμιση του Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, εκφράζει ξεκάθαρα τη διαφωνία του σε κάθε αντίστοιχο σχεδίασμό.

Η ενδεχόμενη μετατροπή του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς σε παράρτημα του Πρωτοδικείου Θηβών θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρητικά προβλέπεται να λύσει!

Η πόλη της Λιβαδειάς, ως πρωτεύουσα του νομού, καλύπτει ένα σύνολο οικονομικών δραστηριοτήτων που ξεπερνά τα στενά όρια του πληθυσμού της πόλης. Το κόστος των μετακινήσεων και η χρονική επιβάρυνση που θα επιφέρει κάθε είδους συγχώνευση του δικαστικού χάρτη της περιοχής μας θα λειτουργήσει μόνο εις βάρος των πολιτών της!

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται τετελεσμένα που μας καθιστούν καχύποπτους ότι η πρακτική αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο εμπορικός κόσμος της Λιβαδειάς καλείται, εδώ και πολλά χρόνια, να διαχειριστεί ένα δυσβάσταχτο πλαίσιο κρίσεων. Κάθε προσπάθεια απαξίωσης της πόλης στο ρόλο της πρωτεύουσας του νομού και εν τέλει της αναπτυξιακής υπονόμευσής της, θα μας βρει θα μας βρει μαχητικά αντίθετους γιατί θα μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στον αφανισμό!

Το ΔΣ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το κείμενο συνυπογράφει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Deltio_Typou