Άρχισε η υλοποίηση του Έργου της ΚΕΕ, με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα» για την επιμόρφωση 15.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με 100 ώρες κατάρτισης και 500€εκπαιδευτικό επίδομα (109.uhc.gr).
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Τα επιμελητήρια καλούν τις επιχειρήσεις – μέλη τους να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα, να παροτρύνουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, αναγνωρίζοντας έτσι τη βαρύτητα του θεσμού της Διά Βίου Μάθησης και τη μεγάλη σημασία της για τις επιχειρήσεις.
Η έναρξη της υλοποίησης ενός μεγάλου τμήματος του έργου αυτού της ΚΕΕ, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, συμπίπτει να εξελίσσεται την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία αναδεικνύεται και γίνεται ευρύτατα αποδεκτή από τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία η σημασία της χρήσης των Ψηφιακών Εργαλείων στη ζωή και την εργασία.
Σε αυτό το περιβάλλον πρέπει να είναι αμέριστη η συμβολή μας για τη μέγιστη επιτυχία και αποτελεσματικότητα του προγράμματος και την πλήρη αξιοποίησή του από τους εργαζόμενους, προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και των επιχειρήσεων που εργάζονται». Αναλυτικότερα:
Το έργο αυτό αποτελεί τη σημαντικότερη συνιστώσα της Πράξης «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα». Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό MIS 5034827.
-
-
- Ωφελούμενοι του Έργου θα είναι 15.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όλων των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
- Αντικείμενο του έργου είναι η συμβουλευτική υποστήριξη των εργαζομένων, η παρακολούθηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 100 ωρών, και η πιστοποίησή τους, μετά από εξετάσεις, στις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες, σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/ IEC17024.
- Στους συμμετέχοντες, που θα ολοκληρώσουν τις παραπάνω διαδικασίες, θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης που ανέρχεται στο μικτό ποσό τωνπέντε ευρώ (5,00€ /ώρα παρακολούθησης).
- Στόχος της δράσης είναι:
-
- Οι εργαζόμενοι – ωφελούμενοι της πράξης – να αποκτήσουν πρόσθετες – της άσκησης του επαγγέλματός τους – ψηφιακές γνώσεις και δεξιότητες,
- να ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους,
- να βελτιώσουν τους όρους απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα,
- να εξασφαλίσουν προσφορότερους εργασιακούς όρους,
- να προσαρμοστούν ευκολότερα στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη δυναμική προσαρμογή και αναβάθμιση των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων,
- να εξοικειωθούν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, όπου υπάρχουν νέα δεδομένα σε ότι αφορά στην τεχνολογική εξέλιξη και στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων εργασίας και
- να εφοδιαστούν με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αποκτήσουν πρόσβαση στις νέες ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας, που σταδιακά συντελείται. Οι επιχειρήσεις -να υποστηριχθούν ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους σε εργαζόμενους, που διαθέτουν ψηφιακές γνώσεις και δεξιότητες και προοπτική να τις αναβαθμίζουν, διότι, ανθρώπινο δυναμικό με ανάλογα προσόντα, μπορεί να συμβάλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρηματικού σχεδιασμού, σε συνθήκες έντασης του ανταγωνισμού και των απαιτήσεων για την προσαρμογή των επιχειρήσεων.
-
-
Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα περιέχονται στην ειδική ιστοσελίδα 109.uhc.gr.
Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα και τα λοιπά ζητούμενα, στην ίδια ιστοσελίδα.