22 Σεπτεμβρίου 2019 – Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, ο εμπορικός κόσμος τίμησε την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου, είναι η ημέρα αναγνώρισης του πολύπλευρου ρόλου που έχει στην Ελλάδα η επιχειρηματική δραστηριότητα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Είναι η ημέρα κατά την οποία ένα από τα πλέον δυναμικά τμήματα της ελληνικής οικονομίας διδάσκεται από το παρελθόν του, μελετά με προσοχή το σήμερα και προβληματίζεται για το μέλλον του. Είναι η ημέρα που συνιστά την έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας της κεντρικής θέσης του εμπορίου στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.

Το Ελληνικό εμπόριο, έχει μια εδραιωμένη θέση στην ελληνική κοινωνία τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά, το ανθρώπινο δυναμικό, η βαθιά γνώση του αντικειμένου, η ευρηματικότητα για να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, η μακρά και πολύπλευρη εμπειρία, η υπομονή για να διαχειρίζεται τις δύσκολες στιγμές, η αποφασιστικότητα για να αναλαμβάνει το απαραίτητο ρίσκο η σύνδεσή του με τον εκάστοτε τόπο η οποία το καθιστά καθοριστικό παράγοντα κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής, η ιδιότητα του εμπορίου ως μιας κοινωνικό-οικονομικής σχέσης που προσαρμόζεται στις μεταβολές της αγοράς και πολλαπλασιάζει το θετικό οικονομικό κλίμα, η εξωστρέφειά του που του δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις υπό διαμόρφωση εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι και η μεγάλη παρακαταθήκη του εμπορίου για το μέλλον.

Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν στηρίξει την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης μας, έχουν δώσει εργασία σε συντοπίτες μας, σέβονται και φροντίζουν το περιβάλλον, στηρίζουν άλλους επαγγελματικούς κλάδους, στηρίζουν προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, γνωρίζουν τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού και φροντίζουν για την ικανοποίησή του και φυσικά δεν στερούνται σε εύρος προϊόντων, σε ποιότητα και σε προσιτές τιμές. Τα πλεονεκτήματα των τοπικών επιχειρήσεων είναι πολλά γι΄ αυτό:

«ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Leave a reply